Ik ben Opdrachtnemer

Zonder gedoe UAV-GC projecten uitvoeren, met een gezond rendement en een tevreden klant!

Als aannemer is het uitvoeren van projecten al vaak een uitdaging. Met geïntegreerde contracten zou je meer toegevoegde waarde kunnen leveren omdat je invloed hebt op het ontwerpproces en daarmee keuzes beter kan afwegen in het licht van risico’s en de uitvoerbaarheid. Dat valt vaak tegen. De opdrachtgever beperkt zich niet tot een programma van eisen, maar levert eisenpakketten aan van honderden (en soms duizenden) eisen. En als het project loopt, is de begeleiding ‘old-school’ directievoering of het andere uiterste: nagenoeg afwezig en geen enkele besluitvaardigheid.

Maar ook je eigen team heeft moeite met de overgang van bestek naar een geïntegreerd contract en staat reactief in het proces, meldt wijzigingen te laat of volgt de eigen kwaliteitsprocessen niet.

In ons werk zien wij dagelijks hoe opdrachtgevers vastgelopen zijn, dat opdrachtnemers niet meer wisten wat er van hen verwacht werd. En hoewel het projectteam naar beste weten handelde, de projectleiders en uitvoerders enkel bezig waren brandjes te blussen en het overzicht kwijt waren. Gevolg: projecten lopen uit in tijd en overschrijden het budget. Opdrachtgever ontevreden en ook nog geld toeleggen op je project.

Dit kan anders…

Werken met geïntegreerde contracten vergt een andere manier van denken en werken. Bij het werken met de UAV-GCheb je de lead als opdrachtnemer. dat betekent dat je pro-actief je opdrachtgever moet informeren en meenemen. Een pro-actieve en vriendelijke maar assertieve houding zijn essentieel om je projecten rond te krijgen en ook nog wat te verdienen. Hiermee zorg je voor minder gedoe op je projecte en creëer je ruimte voor je projectteam om het project voorspelbaar en betrouwbaar uit te voeren.

In ons projectadvies en -begeleiding kies je uit de volgende opties: