Over Ons – Heleco

Samen maken wij jouw project(en) in de bouw of infrastructuur voorspelbaar, overzichtelijk en leuk. En jij bespaart tijd en (faal)kosten.

Projecten in bouw en infra die moeizaam lopen, met neuzen die de verkeerde kant op staan, partijen die niet weten wat hen te wachten staat, een projectteam dat steeds alle zeilen bij moet zetten en managers die er niet toe komen hun team te leiden. De jaardoelstelling wordt niet gehaald, doordat projecten uitlopen en de kosten oplopen. En werken met geïntegreerde contracten lijkt nóg ingewikkelder.

Heb jij bij elk project opnieuw het gevoel dat je er geen controle op hebt? Sterker nog: weet je eigenlijk niet beter?

Wij wel.

Vanuit onze praktijk weten wij, dat het anders kan. Gestroomlijnd, overzichtelijk en tijdbesparend. Met minder faalkosten en blije mensen en partijen.

Wij bundelden onze krachten om jou en je projectteams te helpen effectief te werken met geïntegreerde contracten.

 

Unieke aanpak, unieke resultaten

Wij houden zaken simpel en dat zie je aan het specificatieproces wat we ontwikkelden (SE4all) en hoe we met een klein team in slechts 3 – 4 maanden samen met een team een project aanbestedingsgereed maken.  Hierdoor besparen we minstens 40% tijd en dus ook minstens 40% op de (interne) kosten.

We werken met de UAV-GC op project- en organisatieniveau en zijn in Nederland de enige aanbieder die ‘het werken met de UAV-GC in een organisatie’ beschouwen als een organisatie-veranderopgave en daar ook een aanpak voor ontwikkelden.

Wat ons uniek maakt, is dat we verstand hebben van de inhoud én de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer. Inmiddels hebben wij zoveel ervaring, dat we in Nederland behoren tot de weinigen die echt het overzicht hebben over het hele UAV-GC-projectproces. We zien dagelijks welke impact de resultaten hebben op de organisatie.

De resultaten die onze klanten ervaren moedigen ons aan om onze systemen en begeleiding bij zoveel mogelijk projectpartijen in te zetten.

Ook ruim 15 jaar na de introductie van de UAV-GC in Nederland hebben we nog een weg te gaan, voordat we onze missie hebben volbracht:

 

Onze missie: een helder projectproces voor alle opdrachtgevers en opdrachtnemers bij UAV-GC-projecten, zonder verrassingen!

Onze visie: alle opdrachtgevers en opdrachtnemers in Nederland werken efficiënt en effectief met de geïntegreerde contracten en gebruiken elkaars expertise en competenties in de geest van de UAV-GC.

 

Ja, wij zijn enthousiast.

Wie wij zijn?

Laten wij ons even voorstellen.

Steven Bookelmann: projectprocessen zonder verrassingen

Steven Bookelmann: projectprocessen zonder verrassingen

Voorspelbare, vlot lopende projecten in bouw en infrastructuur. Met overzicht voor alle teamleden, op project- en organisatieniveau. Dat is wat we doen.

Daarin focus ik me op de voorbereiding en de aanbesteding binnen projecten.

Ik ga voor een soepel verlopend proces, waarin iedereen het gevoel heeft dat hij of zij voldoende kan inbrengen. Werken met de UAV-GC kan veel opleveren. Iedereen staat beter in zijn kracht dan in projecten op basis van een traditioneel bestek. Onze systemen zijn eenvoudig en intelligent.

En leveren mooie resultaten op voor zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer. Ik hou ervan als een projectteam/organisatie door onze hulp positief verbaasd is en stelt: ‘Het kan echt zo simpel en snel!’

Van oorsprong heb ik technische (TU Delft) en bedrijfskundige (TSM) achtergrond. In contracten ben ik grotendeels autodidact. Vanaf 1998 houd ik me bezig met geïntegreerde contracten, eerst als projectleider, later steeds meer in de rol van expert.

Mijn technische en bedrijfskundige achtergrond geven mij de basis om de project- en organisatieaspecten aan elkaar te koppelen.

Ik ben altijd bezig met verbeteren en vernieuwen, waardoor ik inzichten opdoe, die ik in het reguliere werk toepas. Ik merk dat ik echt toegevoegde waarde bied. De combinatie van inhoud (techniek, SE, aanbestedingsrecht en bouwrecht) en een nieuwe wijze van werken (projectproces en organisatieverandering) is een mooie combinatie, die mij blijft boeien.

Projectportfolio Steven

Louis Jurjus: UAV-GC-projecten leuk maken door eenvoud

Louis Jurjus: UAV-GC-projecten leuk maken door eenvoud

Werken met UAV-GC-projecten moet op de eerste plaats leuk zijn. Want als je iets leuk vindt, ben je gemotiveerd er meer energie in te stoppen. Eén van de middelen om een UAV-GC-project leuk te maken is streven naar eenvoud. Eenvoud geeft overzicht en hierdoor ervaar je grip op de processen en het project. In de praktijk betekent dat, dat je vooruit kunt kijken en de regie hebt.

In UAV-GC-projecten richt ik me vooral op de contractbeheersfase (begeleiding van de realisatie), waarbij ik met coaching contractmanagers en projectenteams begeleid. Ik reik handvatten aan om meer grip te krijgen op elk project, zonder dat het meer tijd kost.  Ik ben door de jaren heen steeds meer gaan inzien waar de kracht van de UAV-GC zit en hoe je, door een eenvoudig contract, kunt sturen op de zaken die belangrijk zijn.

Er is een wereld aan trainings- en opleidingsmogelijkheden te koop en dat is goed. Er zijn echter weinig organisaties, die uitleggen op welke manier projectteams het ‘hoe’ organiseren. Het is geweldig om te zien dat de spreekwoordelijke kwartjes vallen, zodat inzicht ontstaat en teamleden vooruitkijken in het project.

Van oorsprong ben ik technisch (HAN Arnhem) en bedrijfskundig (TSM) opgeleid. Vanaf 2006 houd ik mij bezig met geïntegreerde contracten als projectleider en contractmanager van vooral projecten met technische installaties en dijkenprojecten. Nu leg ik mij toe op het begeleiden en coachen van contractmanagers en teams bij organisaties, die willen werken met geïntegreerde contracten. Mijn achtergrond geven mij de kennis en vaardigheden om in de bouw- en infrasector project- en organisatie-aspecten te combineren tot een project dat loopt als een geoliede machine.

Uw vraag liever persoonlijk toelichten?

Schroom niet en neem contact met ons op via onderstaande telefoonnummers of e-mailadres.

Steven: +31 (0) 6 11 60 46 84
Louis: +31 (0) 6 17 45 41 95
   
E-mail: info@heleco.net
Neem contact op

Wilt u de nieuwsbrief onvangen? Schrijf dan in via de onderstaande knop.

Inschrijven

Heleco: heldere keuze

  • Adviseurs met de voeten in de klei
  • Onze klanten geven ons een 9 voor deskundigheid
  • Onze aanpak is uniek en efficiënt