Omgaan met wijzigingen

Omgaan met wijzigingen

Wijzigingen geven in veel projecten gedoe en discussie omdat niet altijd duidelijk is hoe met wijzigingen moet worden omgegaan. Wijzigingen resulteren vaak in meer- en minderwerk of in vergoeding van schade. In deze training leer je hoe je beter grip houdt op de wijzigingen in een project en hoe je ervoor kan zorgen dat je op het juiste moment en op de juiste manier met elkaar communiceert.
Van belang daarbij is dat je op een zakelijke manier met elkaar omgaat zonder de relatie te beschadigen.
Deze training is zowel voor de opdrachtgever als voor de opdrachtnemer (en kan ook worden aangepast voor adviesbureaus). Het programma wordt afgestemd op de doelgroep.

Deze training verdient zichzelf terug in minder gedoe en de effectievere wijze om wijzigingen intern en naar de opdrachtgever/opdrachtnemer toe, op te pakken.

In deze training wordt u als deelnemer actief aan het werk gezet!

In overleg kunnen wij het effect van de training in uw organisatie meten.

Omgaan met wijzigingen

Programma dag 1:

 • Spelregels wijzigingen (UAV-GC of UAV2012/RAW)
 • Werkprocessen en wijzigingen in projecten (interactief met oefening)
 • Communicatie en feedback
 • Afronding en oefening voor de tussenliggende week

Programma dag 2:    

 • Terugkoppeling dag 1 en oefening
 • Wijzigingen: verbeter commercieel bewustzijn en projectmanagement
 • Vervolg communicatie
 • Casussen uitwerken
 • Casus oefenen (met acteur)

 

Inhoud van de training wordt afgestemd op de doelgroep (Opdrachtgever, Aannemer, Opdrachtnemer, Adviseur).

Training en trainers worden ook afgestemd op de gebruikte contracten (UAV2012 / UAV-GC)

Maak kennis met de trainer(s)

Steven Bookelmann
linkedin

Steven Bookelmann

Steven Bookelmann heeft 20 jaar ervaring met geïntegreerde contracten en is betrokken geweest bij meer dan dertig UAV-GC projecten. Naast projecten geeft hij ook regelmatig advies bij (potentiële) geschillen. Hij kan daarmee terecht zeggen dat hij met zijn voeten in de klei heeft gestaan. Die ervaring kan hij inbrengen in de training over de UAV-GC. Dat komt terug in zijn waarderingen binnen trainingen: zijn kennisniveau wordt door deelnemers bij de open trainingen gewaardeerd met een 9. Ook kan Steven bij vragen, de antwoorden koppelen aan de praktijk binnen zijn projecten. Steven is tevens adviseur en trainer op het gebied van inkoop, aanbestedingen en contractbeheer en overziet daarmee het gehele projectproces.

Nanja Mol
linkedin

Nanja Mol

Met ruim twintig jaar ervaring is Nanja Mol een zeer ervaren interim manager en organisatie-coach. Als trainer is Nanja actief op het gebied van samenwerking en communicatie bij groepen en coach op individueel niveau. Nanja verbindt de wereld van feiten, analyses en acties met die van motivaties, waarden en emoties. Deze werelden boven en onder water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om succes te bereiken is het noodzakelijk dat beide werelden in verbinding met elkaar staan. Nanja brengt in de trainingen SCB en "Omgaan met Wijzigingen" haar kennis en ervaring in op het gebied van verbindend communiceren. Hierin weet ze deelnemers en teams effectiever met elkaar in verbinding te brengen, waardoor er efficiënter en met minder gedoe binnen projecten gecommuniceerd gaat worden.

Rende Petersen
linkedin

Rende Petersen

Op het gebied van UAV/RAW-contracten heeft Rende Petersen ruim 30 jaar ervaring. Vanuit zijn in 1995 opgerichte adviesbureau Petersen Civiele Techniek adviseert hij bij de voorbereiding maar vooral ook bij de uitvoering en afronding van GWW-projecten. Naast het advieswerk is Rende een gewaardeerd spreker en docent en verzorgt hij met plezier, op een interactieve en ontspannen wijze, cursussen en trainingen. Rende stelt zich bij trainingen ten doel de deelnemers te interesseren voor de UAV door veel dagelijkse en actuele voorbeelden voor te leggen en vooral ook door de deelnemers zelf opdrachten te laten uitwerken. Rende is een voorstander van geschiloplossing door mediation, en stimuleert partijen te allen tijde te blijven werken aan het vertrouwen in elkaar.

 • Wij komen naar u toe!
 • Tweedaagse cursus, kan achter elkaar of met ca. 1 week ertussen
 • Voor de training is een ruime zaal nodig, flip-overs en ruimte om flip-overvellen aan de wand te plakken (uiteraard kunnen wij voor u een locatie verzorgen).
 • Wij meten samen met u het resultaat van de training.

Reviews

De training “InCompany” volgen?

Wilt u deze training graag binnen uw organisatie plannen? Stuurt u ons dan een bericht met een indicatie van het aantal deelnemers en eventuele specifieke wensen. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

"InCompany” aanvragen

Uw vraag liever persoonlijk toelichten?

Schroom niet en neem contact met ons op via onderstaande telefoonnummers of e-mailadres.

Steven:+31 (0) 6 11 60 46 84
Louis:+31 (0) 6 17 45 41 95 
  
E-mail:info@heleco.net
Neem contact op

Daarom trainingen van Heleco

 • Trainers uit de praktijk, met voorbeelden uit de praktijk!
 • Interactieve trainingen, je blijft bij de les.
 • Genoeg ruimte voor vragen en discussie.