Het UAV-GC Spel

De Uniforme Administratie Voorwaarden voor Geïntegreerde Contracten: het is best taaie kost. Met dat in ons achterhoofd hebben wij een spel ontwikkeld. Het UAV-GC-spel maakt je op een toegankelijke manier vertrouwd met geïntegreerde contracten. Het spel is ook in te zetten als 'reality check'!

Wat leer je van deze training?

De training biedt inzicht in de spelregels binnen een project, uitgevoerd op basis van de UAV-GC.
In spelvorm leer je de denktrant aan die nodig is om hiermee te werken. Deelnemers spelen in teams het spel. Doel is om zoveel mogelijk van de voorgelegde praktijkproblemen op te lossen, op basis van de juiste UAV-GC bepalingen. Hoe meer problemen goed opgelost zijn, hoe meer punten. In het spel zitten minder grijpbare elementen zoals we ook in een project tegenkomen, zoals onverwachte tegenslagen. Maar het werk zal wel moeten doorgaan en op tijd opgeleverd.

Voor wie bedoeld?
Het spel is bedoeld voor iedereen die direct met de UAV-GC te maken krijgt, zoals projectleiders, uitvoerders, contractmanagers. Maar ook indirect betrokkenen steken er veel van op, zoals inkopers, intern opdrachtgevers en technisch specialisten.

Het spel op maat gemaakt

Het spel is op maat te maken voor verschillende projectfasen:

 • Bij de start van een project. Het UAV-GC spel leert het projectteam het contract kennen, je krijgt direct inzicht in de (contractuele) kansen en risico’
 • Bij het opleveren van een concept-contractstuk. Het projectteam krijgt de UAV-GC in de vingers én krijgt direct een second opinion op het contract. Een effectieve manier om de contractstukken te evalueren en de kwaliteit te verbeteren vóór het naar de inschrijvers gaat!
 • Bij een kick-off. Speel als Opdrachtgever en Opdrachtnemer samen het UAV-GC-spel. Hiermee krijg je uitwisseling van kennis en ervaring over en weer. Je creëert bewustzijn over de spelregels binnen de UAV-GC, projectteams leren elkaar kennen op een ontspannen wijze.

Programma

Het UAV-gc-spel wordt gespeeld in drie of vier groepen. Deze groepen spelen tegen elkaar met als doel om zoveel mogelijk van de voorgelegde praktijkproblemen op basis van de juiste UAV-gc bepalingen op te lossen. Hoe meer problemen goed opgelost zijn hoe meer punten er verdient kunnen worden.

Net als in de praktijk is niet alles zwart-wit en aan de hand van de UAV-gc op te lossen. In het spel worden daarom ook de grijze gebieden verkent. Daarnaast kent het spel ook wat minder grijpbare aspecten: zo zijn er bonuspunten te verdienen, kunnen zich onverwachte tegenslagen voordoen en spelen tijd en snelheid ook een belangrijke rol. Het werk zal wel door moeten gaan en op tijd moeten worden opgeleverd.

Normaliter duurt het spel een dag en worden er twee modules gespeeld.

Een module is als volgt opgebouwd:

 • Korte introductie
 • Aan de slag met de vragen over de casus
 • Snelheidsvragen en terugkoppeling antwoorden & discussie

Modules:

 • Verplichtingen van de partijen
 • Acceptatie en toetsing
 • Wijzigingen
 • Betaling en opleveren

 

UAVgc_pos_RGB_klein

Maak kennis met de trainer(s)

Steven Bookelmann
linkedin

Steven Bookelmann

Steven Bookelmann heeft 20 jaar ervaring met geïntegreerde contracten en is betrokken geweest bij meer dan dertig UAV-GC projecten. Naast projecten geeft hij ook regelmatig advies bij (potentiële) geschillen. Hij kan daarmee terecht zeggen dat hij met zijn voeten in de klei heeft gestaan. Die ervaring kan hij inbrengen in de training over de UAV-GC. Dat komt terug in zijn waarderingen binnen trainingen: zijn kennisniveau wordt door deelnemers bij de open trainingen gewaardeerd met een 9. Ook kan Steven bij vragen, de antwoorden koppelen aan de praktijk binnen zijn projecten. Steven is tevens adviseur en trainer op het gebied van inkoop, aanbestedingen en contractbeheer en overziet daarmee het gehele projectproces.

 • Wij komen naar u toe!
 • Het programma is in te passen in een PSU of kan dienen als review (combineer een training UAV-GC met de review!)
 • Voor het spel hebben wij een ruime zaal nodig waarin we aan de slag kunnen met subgroepen
 • Daarnaast maken wij graag gebruik van een beamer en flip-over (kan ook door ons verzorgd worden)

Reviews

Op maat gemaakte training voor Dynniq (najaar 2020)

“In 3 trainingssessies zijn diverse afdelingen middels een op maat gemaakte eigen projectcasus bijgeschoold op het gebied van UAV-GC. Deze training was zeer nuttig en leidt tot het verbeteren van de processen en de kijk op contracten. Onze dank gaat uit naar Steven Bookelmann die de trainingen tot een succes heeft gemaakt. 2 maanden na de training zijn de effecten van de training nog steeds zicht- en hoorbaar in de organisatie.”

 

 

De training “InCompany” volgen?

Wilt u deze training graag binnen uw organisatie plannen? Stuurt u ons dan een bericht met een indicatie van het aantal deelnemers en eventuele specifieke wensen. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

"InCompany” aanvragen

  Uw vraag liever persoonlijk toelichten?

  Schroom niet en neem contact met ons op via onderstaande telefoonnummers of e-mailadres.

  Steven: +31 (0) 6 11 60 46 84
  Louis: +31 (0) 6 17 45 41 95 
     
  E-mail: info@heleco.net
  Neem contact op

  Daarom trainingen van Heleco

  • Trainers uit de praktijk, met voorbeelden uit de praktijk!
  • Interactieve trainingen, je blijft bij de les.
  • Genoeg ruimte voor vragen en discussie.